top of page

Naravna in večna mladost

Updated: Jan 4, 2023

Vključite hiperbarično terapijo v svoj lepotni in wellness program za naravno nego kože, učinkovito razstrupljanje in pomlajevanje.


Zdravljenje od znotraj

Hiperbarična terapija dopolnjuje večino postopkov in preparatov za nego kože saj deluje od znotraj. Tudi zdravstveni delavci zaupajo temu naravnemu pristopu k negi kože zaradi številnih koristi, ki jih hiperbarična kisikova terapija dokazano prinaša na celostni ravni.


Ste vedeli, da ugledne klinike za nego kože in hiperbarični zdraviliški centri vključujejo hiperbarično kisikovo terapijo v svoje programe za pomlajevanje kože, povečanje elastičnosti kože, popravilo starajoče se strukture kože, zmanjšanje nastajanja brazgotin, zmanjšanje videza drobnih linij in gub ter izboljšanje polti kože? Hiperbarična terapija je postala običajen protokol v svetu dobrega počutja in preprečevanje staranja.


Starost z milostjo


Znano je, da je kisik sistemska sestavina pri pomlajevanju kože.


Ko med hiperbarično kisikovo terapijo (HBOT) dovajamo kisik pod pritiskom, dopolnjena raven kisika izboljša pretok krvi, pospeši celično presnovo, olajša proizvodnjo kolagena, prispeva k rasti mikroskopskih krvnih žil, zmanjša oksidativni stres in na površinski ravni poveča elastičnost kože.

Dihanje kisika v hiperbarični komori je naraven in neinvaziven postopek z učinkovitim regenerativnim delovanjem. Povečan tlak v hiperbarični komori omogoča absorpcijo kisika v večjih količinah v krvni plazmi.


Ko se visoke koncentracije kisika prenesejo in postanejo dostopne vsem potrebnim celicam in tkivom se spodbudi naravni mehanizem samozdravljenja v telesu.


Spodbuja pomlajevanje kože in upočasnjuje proces staranja.


Hiperbarična kisikova terapija se ne uporablja kot čudežno zdravilo za staranje - "za prevračanje ure" - staranja ni mogoče obrniti vendar lahko tretma HBOT izboljša telo kot sistem, da boste staranje doživeli z milostjo.


Hiperbarični kisikov tretma za lepoto in strategije proti staranju


Ko raven kisika v tkivih začne upadati, naravni proces samozdravljenja počasi upada, kar vodi v poškodovana tkiva, zmanjšano delovanje tkiv, počasno celjenje ran, suho kožo, utrujenost, gube in številne druge simptome, povezane s staranjem.


Čisti kisik pod pritiskom lahko doseže globoko do celične ravni in tako spodbuja cirkulacijo, rast matičnih celic, zmanjšuje vnetja in podpira imunski sistem.


Tretmaji imajo tudi močan razstrupljevalni učinek na telo. Koža je največji organ in toksini v telesu se kažejo kot madeži in razbarvanja. HBOT pomaga odstrani te toksine, da je sistem videti in se počutiti pomlajen in zdrav.


Kako nastajajo gube?


Gube in estetske težave kože kot so madeži in brazgotine po aknah, so posledica številnih dejavnikov kot so: staranje, izpostavljenost okolju, zlasti pretirani izpostavljenosti soncu, kajenje, spol in slaba prehrana.

Gube, ki nastanejo zaradi staranja so notranji dejavnik staranja ali genetsko programirano staranje, ki se zgodi sčasoma.


Kako lahko hiperbarični kisikov tretma, pri tem pomaga?


Kisik je pomembna sestavina pri pomlajevanju kože, zdravljenju fotostaranja kože in izboljšanju polti kože. Ugotovljeno je bilo, da uporaba HBOT in hiperoksičnih pogojev omili nastanek gub zaradi UV-žarkov.


Ko se poglobimo, je sestavljeno delovanje kisika v našem sistemu veliko večje od vsote njegovih delov.


Podpiramo zdrav življenjski slog, ki združuje športne, wellness in lepotne strategije za daljše in varnejše uživanje v kakovosti življenja.
3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page