top of page

Zakaj celice potrebujejo energijo za zdravje in dobro počutje

Človeško telo je visoko energetsko in odvisno od konstantnega pretoka kisika, da pomaga generirati dovolj celične energije (imenovan ATP) za ves metabolizem, ki ga potrebujemo. Lahko bi rekli, da je celična energija valuta za energijo. Več kot je telo ima, več je lahko "zapravi" oziroma porabi. Kisik pa ima neposreden odnos s količino celične energije.


HBOT (hiperbarična kisikova terapija) omogoča telesu z ekstra veliko količino kisika, da proizvede več energije, ki jo potrebujemo za vse metabolično aktivne celice. Posledično pa to vpliva na vsa tkiva v telesu.


Arterioskleroza (zožanje in otrdelost arterij) prizadane vsakega od nas. Vendar se simptomi lahko pojavljajo zgodaj ali pa šele vpozni starosti.

Ko se krvne žile zožijo, se hitrost in pretok kisika sorazmerno zmanjšata. Posledice so vidne pri nizki ravni energije in splošni nagnjenosti k »upočasnitvi«.

HBOT lahko pomaga pri znatnem dvigu ravni celične energije in je zato lahko dragoceno orodje v boju proti tej, s staranjem povezani bolezni.

Poleg tega lahko pride do dolgoročnih koristi, saj lahko telo poveča število mest, kjer se proizvaja ATP. Ta območja v celicah se imenujejo mitohondriji in dokazano je, da pomoč s HBOT poveča mitohondrijsko biogenezo in nadaljnjo proizvodnjo celic za ustvarjanje ATP.

V poškodovanem tkivu lahko ta dodatna količina kisika pomaga zagotoviti 'kritično dodatno energijo', potrebno za popravilo in delovanje celotnega organizma.


Zavedajmo se danes kako skrbimo zase, saj tudi danes vlagamo v počutje v zrelejših letihŠtudije v povezavi z zgornjim člankom:


Kisik v povezavi z mitohondrijsko biogenezo: študija


HBOT bistveno poveča ATP v mišičnem tkivu: študija


HBOT pomaga dvigniti celično energijo on kognitivne funkcije po poškodbi možganov: študija


Hiperbarični kisik pomaga zmanjšati kronično utrujenost: študija68 views0 comments

תגובות


bottom of page