top of page

Je to vrelec mladosti?

Updated: Feb 6, 2023

Nič čudnega ni, da je industrija proti staranju, s številnimi priljubljenimi kremami, losjoni in dodatki vredna več sto milijard dolarjev. Vsak si želi ohraniti zdrav in mladosten videz.


Vendar pa obstaja vrhunska terapija, imenovana hiperbarična kisikova terapija (HBOT). Dokazano je, da je HBOT učinkovit pri spopadanju s praktično vsemi boleznimi, pri katerih ima pomembno vlogo slaba cirkulacija. Od travmatske poškodbe možganov, do ADD/ADHD, vendar se najnovejše raziskave o HBOT nanašajo na preprečevanje staranja.


Za HBOT se vedno pogosteje odločajo številni vrhunski igralci, igralke in modeli, pri katerih je koža nenehno v središču pozornosti.

Ali so našli skrivnost mladostnega videza?

Glede na to kako opredeljujete staranje je lahko hiperbarična kisikova terapija pregovorni "vrelec mladosti". HBOT spodbuja obnovo celic, starostnih peg, povešene kože, gub, slabe strukture kolagena in poškodb kožnih celic, s povečanjem cirkulacije v najbolj perifernih delih telesa, torej v vaši koži.


Hiperbarična kisikova terapija za prezgodnje staranje

Prezgodnje staranje je krajša življenjska doba zaradi učinkov različnih stresnih dejavnikov na človeško telo. Najbolj znani so alkohol, tobak in droge. Samo tobak povzroča povprečno 15-odstotno skrajšanje življenjske dobe.


Obremenitve človeškega telesa povzročajo postopno poškodovanje telesa. To je najlažje opaziti pri slikanju pretoka krvi v možganih, kot sta SPECT in PET. Rane v možganih se na teh posnetkih zabeležijo kot območja z nizkim pretokom krvi/zmanjšano oksigenacijo. Tako delovanje pa najpogosteje vodi v diagnozo prezgodnjega staranja, imenovano demenca.


Raziskave v zadnjih 30 letih so pokazale, da je te "rane prezgodnjega staranja" mogoče popraviti in bolniku izboljšati nevrološko, kognitivno, vedenjsko in čustveno stanje


Popravilo teh kroničnih ran pomeni odpravo prezgodnjega staranja z uporabo HBOT. To je bilo ponazorjeno s skeniranjem možganov pacientov z demenco, ki jih je Dr. Harch leta 2002 in 2004 predstavil predstavniškemu domu.


Oseba z demenco je potrebovala 24-urni dnevni nadzor in ji je grozila

institucionalizacija.


Po dvomesečnem zdravljenju s HBOT se je vrnila v samostojno življenje, ki se štiri leta pozneje ni spremenilo. Pri osebi z Alzheimerjevo boleznijo se je s hiperbaričnim kisikom prvič v treh letih od postavitve diagnoze izboljšala kognitivna funkcija. Terapija s hiperbaričnim kisikom je upočasnila napredovanje njegove bolezni. V obeh primerih je HBOT pomagala podaljšati njuno življenje in jima zagotovila kakovost življenja ter tako delovala kot sredstvo proti staranju.


Vrelec mladosti?

Hiperbarična kisikova terapija je lahko za vse nas, ki imamo določeno stopnjo pospešenega ali prezgodnjega staranja ter služi kot dejansko orodje proti staranju, saj ima pomembno vlogo pri spodbujanju in aktiviranju genskih zaporedij, ki kodirajo hormone za rast in obnovo.


Mnogi menijo, da bo HBOT verjetno postala cenjen vir mladosti pri generaciji Baby Boomer, katere življenjska doba je bila ogrožena zaradi dolgoletnega eksperimentiranja z zdravili v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Hiperbarična kisikova terapija bo lahko obnovila pojemajoče delovanje možganov in preprečila prezgodnjo demenco.36 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page