top of page

Celostni pristop k odpravi celulita

Celulit je ime za skupke maščobe, ki pritiskajo na vezivno tkivo pod kožo. Pogosto se pojavi na stegnih, trebuhu in zadnjici. Zaradi celulita je površina kože videti grudasta in nagubana ali se v njej vidne vdolbine.


Celulit prizadene moške in ženske. Vendar se pri ženskah celulit pojavi veliko pogosteje kot pri moških. Celulit je zelo pogost. Med 80 % in 90 % vseh žensk, ki so šle skozi puberteto, ima celulit. Celulit ima manj kot 10 % moških.


S staranjem vaša koža izgublja elastičnost in celulit je lahko bolj očiten. Pridobivanje teže lahko povzroči tudi izrazitejši videz celulita.


Vzroki in stopnja za nastanek celulita


  • Stopnja 0: Na vašem telesu ni celulita.

  • 1. stopnja: Vaša koža je gladka, ko vstanete, vendar se pojavi blaga vdolbina, ko se usedete.

  • 2. stopnja: vaša koža ima zmerne jamice, ko vstanete ali ko se usedete.

  • 3. stopnja: Ko vstanete ali sedete, se na vaši koži pojavijo močne jamice. Vaša koža ima tudi globoke vrhove in vdolbine (dvignjena in vdolbina).


Kaj je glavni vzrok celulita?

Pri celulitisu gre za postopke peroksidacije, ki največkrat nastane zaradi stresnih situacij v življenju - dolgotrajni stres namreč povzroča hormonska neravnovesja in skupaj še z ostalimi obremenitvami (prehrana, okolje, prenasičenost tkiv s toksini, čustveno - miselna preobremenjenost).


Ali se je mogoče znebiti celulita?

Celulit imajo ljudje vseh telesnih oblik. To je naravno, vendar je videti nagubano ali vdolbino zaradi načina, kako maščoba pritiska na vaše vezivno tkivo. Gre za maščobne skupke, ki pravzaprav predstavljajo vnetja v telesu - te skupke je mogoče mehansko razbiti, vsekakor pa je potrebna celostna obravnava, da se stanje čimbolj izboljša in da ne pride do ponovnih vnetij.


Kaj odpravlja celulit?

Kombinacija vadbe, prehrane in različnih mehanskih tretmajev lahko zmanjša videz celulita. Priporočeno je, da se posvetite tudi kompresiranim čustvom, ki so somatski vzrok za kopičenje maščobnih grudic.


Pri odpravi celulita (predvsem od znotraj)ima pomembno vlogo kisik. Skoraj 100% kisik, ki ga vdihujemo v hiperbarični komori namreč

  • močno poveča vsebnost kisika v krvni plazmi, kar v prvi vrsti prične spodbujati pravilno celično dihanje ter odpravlja vnetja.

  • Prav tako večja vsebnost kisika v telesu pospeši celični in telesni metabolizem, kar dokazano pospeši kurjenje kalorij (raziskave so pokazale da ob enem obisku komore oseba izgubi prb 500 kcal, zaradi pospešitve metabolizma).

  • Večja vsebnost kisika spodbuja tudi nastajanje kolagena, kar naredi kožo bolj črvsto, sijočo in močnejšo.

  • Poleg tega pa kisik spodbuja tudi nastajanje matičnih celic, ki imajo sposobnost samoobnove in samozdravljenja telesa.


V OXY Centru Lumina smo zato pripravili nekaj učinkovitih anticelulitnih tretmajev, ki vam bodo pomagale izboljšati svoj videz kože in dvigniti nivo počutja.


Prvi, na katerega prisegamo je OXYanticelulitni 5-tedenski paket:


10x HBOT + 5 x anticelulitni masažni tretma.

Pri tem 2x tedensko - 5 tednov obiskujete kisikovo komoro in 1x tedensk - prav tako 5 tednov - še anticelulitno-masažni tretma, kjer z različnimi tehnikami mehansko razbijamo maščobne blazinice (uporabljajo se tehnike ročne limfne drenaže, globoki udarni val, madero masaže ter bogatih anticelulitnih preparatov)

Pri tem se lotimo pomarančne kože tako od znotraj kot zunaj.

Seveda je pri tem potrebno paziti tudi na prehrano in gibanje, za kar vam ob prvi obravnavi lahko ponudimo tudi napotke.



Ostali paketi:


LUMINA anticelulitna masažna nega


Drugi 5-tedenski paket je obisk masažnih anticelulinih tretmajev 2x tedensko.

Pri tem vam ponujamo preverjen način izboljševanja videza kože. 1x tedensko se lotimo raztrupljanja limfe z ročno limfno drenažo in madero masažo, 1x tedensko pa vaše telo tretiramo z "blatom brez blata" iz morskih alg ter preparati za izboljšanje videza vaše kože.



DETOX anticelulitni tretmaji


Tretji 5-tedenski program vam bo pomagal nežno raztrupiti telo in ga globoko pregreti z IR svetlobo, kar pomaga topiti maščobne blazinice, pospeši prekrvavitev in spodbuja limfo h gibanju ter izločanju stupenih snovi v tkivih.

Pri tem vam nudimo

  • 1x tedensko obisk mehanske limfne drenaže z IR svetlobo in

  • 1x tedensko avticelulitno masažno nego z anticelulitnimi preparati.

Pomembna je tudi prehrana in gibanje, o čemer se pogovorimo na prvem tretmaju.



Psihosomatika kopičenje celulita po trebuhu, stegnih in zadnjici povezuje z ujetimi, kompresiranimi čustvi, ki jih leta in leta kopičimo v telesu. V našem OXY Centru Lumina vam lahko pokažemo nekaj biohecking oziroma miselno-čustvenih vaj, ki vam bodo pomagale tudi na tem področju, saj je le ta ključnega pomena, če bi si želeli dolgotrajnega napredovanja na teh področjih.


Za več informacij smo dosegljivi na telefonski številki 040 23 22 07 ali na dihaj@centerlumina.si.















20 views0 comments
bottom of page