top of page

Zakaj uporabljati parafinsko kopel za noge (in roke)?

Parafinski vosek je brezbarven, mehak vosek, ki lahko nudi terapevtsko toplotno terapijo za roke in noge. Ima tudi čudovit mehčalni in vlažilni učinek na kožo.

Tako kot drugi voski se tudi parafinski vosek pri segrevanju stopi. Ima nizko tališče, zato je v tekoči obliki varno na dotik. To pomeni, da lahko ljudje potopijo roke ali noge v vosek za lepotne in terapevtske učinke.


Terapija z voskom, pri kateri se uporablja kopel s staljenim parafinom, je eden najučinkovitejših načinov uporabe toplote za izboljšanje gibljivosti s segrevanjem vezivnega tkiva.

Cilji terapije s parafinsko kopeljo je vlaženje in mehčanje kože na rokah in nogah, terapevtski del pa prinaša lajšanje bolečin in udobje, pomoč pri sprostitvi mišic in lajšanje okorelosti ter izboljšanje gibanja.


Prednosti uporabe parafinskega voska

Parafinski vosek ima nekaj potencialnih terapevtskih uporab. Nekateri saloni in zdravilišča ga uporabljajo kot tretma za mehčanje kože ali lajšanje bolečin pri bolečih sklepih in mišicah.

Dve glavni prednosti parafinskega voska sta njegove lastnosti vlaženja ali mehčanja kože in njegova uporaba pri toplotni terapiji.


Vlaženje

Uporabljamo ga pri tretmajih za mehčanje kože za vlaženje rok, stopal in obnohtne kožice. Parafin je okluzivni vlažilec, kar pomeni, da tvori fizično oviro na koži, da prepreči izgubo vode. To lahko naredi kožo prožno in mehko.

Okluzivna sredstva, kot je parafinski vosek, lahko prav tako pomagajo pri lajšanju simptomov suhe kože, kot je atopični dermatitis. Vendar lahko okluzivni vlažilci povzročijo občutek mastnosti kože. Debela pregrada na koži lahko povzroči tudi zamašene pore in akne.


Toplotna terapija

Oseba lahko uporablja parafinski vosek kot obliko toplotne terapije za roke ali noge. To lahko pomaga razbremeniti otrdele mišice in sklepe z izboljšanjem cirkulacije in povečanim pretokom krvi na tem območju.

Ljudje z različnimi oblikami artritisa lahko ugotovijo, da ta oblika toplotne terapije pomaga ublažiti bolečino, okorelost in oteklino ter pomaga izboljšati mobilnost in prožnost.Je parafinska kopel varna?

Tretma s parafinsko kopeljo je varna. Ne smete pa je uporabljati, če imate ureznine, odprte rane ali vnetna stanja kože.


Naročite se na promocijski tretma v oktobru 2023. Več na povezavi spodaj.Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page