top of page

Ob nakupu paketa možno tudi plačilo na več obrokov.

dreamstime_xxl_121937501.jpg

O HIPERBARIČNI KOMORI

Sledite nam

Hiperbarični kisikov tretma (HBOT) je postopek, pri katerem dihamo čisti kisik v komori s povišanim atmosferskim tlakom, da izboljšamo naravne zdravilne moči našega telesa.

Že več kot 200 let se hiperbarični kisikov tretma uporablja kot regenerativno orodje in je pripomogla k izboljšanju splošnega počutja ljudi. Pomanjkanje kisika je eden najpogostejših razlogov za pojav številnih bolezni in poškodb celic.

Tretma je povsem naraven in se izvaja tako, da klienta izpostavimo tlaku, ki je višji od atmosferskega ter ga oskrbimo s čistim kisikom preko posebne naprave, imenovane hiperbarična komora.

Hiperbarični kisikov tretma (HBOT) uporablja višji tlak od običajnega (atmosferskega). Med terapijo ne dihamo običajnega 20,8% kisika, temveč čisti kisik skozi kisikovo masko.

V pogojih pod visokim tlakom (1,5 ATM) lahko pljuča absorbirajo več kisika kot pri dihanju čistega kisika pri normalnem zračnem tlaku. Krvožilni sistem nosi kisik po telesu, kjer kisik pomaga v boju proti bakterijam in spodbuja sproščanje snovi, imenovanih rastni faktorji (kot so vitamini, hormoni) ter matičnih celic, ki spodbujajo zdravljenje.

V normalnih razmerah je raven kisika v naših arterijah 100 mm Hg. Pri povišanju tlaka poskoči raven kisika v naših arterijah na 1400 mm Hg, kar je 14-krat več kot v običajnih razmerah.

Organska tkiva za pravilno delovanje potrebujejo idealno zalogo kisika. Poškodovano tkivo potrebuje več kisika, da preživi, zato v tem primeru hiperbarična kisikova terapija poveča količino kisika, ki ga prenaša kri, z namenom, da se obnovijo ustrezne ravni plinov v krvi in delovanje tkiva ter se pospeši zdravljenje in boj proti okužbam.

Hiperbarična terapija (HBOT) se že vrsto let uporablja po vsem svetu za preprečevanje in izboljšanje številnih obolenj ter izboljšanje splošnega počutja. Vsako stanje, ki je ishemične narave (pomanjkanje kisika v tkivih) ali tvori sočasni edem (otekanje tkiv ali živcev), bo imelo koristi od HBOT. Več si lahko preberete v naših člankih. 

Naša komora je nemedicinska, namenjena komercialni rabi.


 

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK

“Že po prvi terapiji se je moje počutje izboljšalo. Imela sem več energije in manj megle v glavi. Poleg tega sem po prebolelem covidu spet lahko zadihala, saj me v prsnem košu ni več stiskalo. ”

Lucija

bottom of page