top of page

5 znakov, da je vaš limfni sistem blokiran

Limfni sistem v telesu je - podobno kot žilni sistem - razprostrt po celem telesu. Glavna naloga limfnega sistema je, da odpadne snovi, ki jih celice "spustijo" pripelje do izločil. Te jih potem, kot že ime pove, izločijo iz telesa.

Limfa nima črpalke, ki bi jo poganjala po telesu kot to počne srce za krvožilni sistem, potrebno je delati na tem, da se premika. Ker je tik pod kožo, je kar nekaj možnosti, da se aktivno premika, ko pa je že zamašena, pa za to potrebujemo pomoč.


Če je toksinov preveč, limfa pa neaktivna, se zamaši in pride lahko do številnih težav.

Manualna limfna drenaža

Otekline: se zjutraj zbudite z zatečenim obrazom in prsti? Imate redno zatečene gležnje konec dneva ali tudi že vmes? Eden najpogostejših znakov blokiranega limfnega sistema je otekanje določenih delov telesa ali pa voda zastaja kar v celem telesu. Oteklina nastane, ker v limfi zastajajo toksini, s tem pa pride do kopičanje ostale limfne tekočine okoli blokade. Razlog je tudi, da je limfa preveč gosta in se ne premika.


Pogoste okužbe: ko limfni sistem ne more pravilno odvajati tekočine in odstraniti odpadkov iz telesa, lahko pride do pogostih okužb. To se lahko kaže kot ponavljajoče okužbe kože, kot je celulit, okužbe dihal, pljučnica, aknavost oziroma turi po telesu.


Utrujenost: blokade v limfnem sistemu lahko povzročijo kopičenje toksinov in odpadkov v telesu, kar povzroči občutek utrujenosti. To lahko oteži vsakodnevno opravljanje dejavnosti in splošno pomanjkanje energije.


Prebavne težave: v nekaterih primerih lahko blokiran limfni sistem lahko vpliva na prebavni sistem, kar lahko povzroči napenjanje, zaprtje, driska,... to se zgodi, če so blokirane limfne žile v trebuhu.


Spremembe na koži: ob blokiranem limfnem sistemu lahko pride do sprememb na koži, kot našemu največjemu organu. Lahko pride do suhe luskaste kože, v drugem primeru pa mastne kože s polno ogrcev, mozoljev in turov. Ena od sprememb, ki se prav tako vidi na koži je pomanjkanje elastičnosti, vidni celulit in gnojna vnetja.Kaj lahko naredite ob teh znakih zastajanja limfnega sistema?


Limfni sistem v trebušno-kolčnem predelu

Najboljša je kombinacija ročne ali mehanske limfne drenaže ter veliko pitja tekočine z elektroliti. Prav tako je dobro uživati veliko zelene širokolistne zelenjave ter spirulino ali algo kelp. Vsekakor pa tudi črni česen, ki blaži vnetja, čisti ožilje ter prispeva k ravnovesju.


Mehansko ali ročno limfno drenažo je smiselno obiskovati

  • ob hujšanju,

  • pričetkih telesne vadbe (da telo čimprej spusti nabrane strupe in da je postopek lažji in bolj učinkovit).

Prav tako jo je smiselno uporabljati

  • ob razstrupljanju,

  • če bi se želeli znebiti celulita ali

  • si pomagati razbremeniti telo ob utrujenosti.


V normalnih razmerah pri premikanju limfe pomaga skakanje čez kolebnico, tek, poskoki, tresenje telesa, suho ščetkanje, plavanje,... ter seveda uživanje dovolj tekočine z elektroliti ter sveža zelenjava. V primeru blokad pa je priporočena limfna drenaža.


V Oxy Lumina vam ponujamo tako ročno kot strojno limfno drenažo, ponujamo pa tudi dodatne tretmaje anticelulitne nege ter učinkovito kombinacijo limfne drenaže in kisikova komore - bolje znane kot OXYDETOX.

211 views0 comments

Recent Posts

See All

Antioksidanti - vloga in viri v prehrani

Zaradi pretežno stresnega življenja, industrijsko predelane hrane in hitrega tempa življenja, prihaja v telesu do oksidativnega stresa....

Comments


bottom of page