top of page
Writer's pictureLucija Maleš

Kako z masažo spustiti (tudi) nezavedna čustva?

Updated: Feb 25, 2023

SI ZA MASAŽO? JA, PROSIM! TO NUJNO POTREBUJEM…


Masažne tehnike se uporabljajo kot reden in pomemben del regeneracije telesa, skupaj z nutricionistiko in športom.

Privoščimo si jih za razvajanje in sprostitev ter za začasno olajšanje bolečin, katerih pa se velikokrat dolgoročno ne znebimo.


Ste pomislili, da je masaža lahko tudi zelo močan, globok tretma, ki se osredotoča na odpravljanje vzrokov naših težav in potegne jasno povezavo med telesom in duhom - zahodno in vzhodno medicino?


V.A. Bersenev je razvil metodo metamerične akupresure, ki je teoretično utemeljena s številnimi znanstvenimi deli, učinkovitost te metode potrjuje njena dolgoletna praksa v tujini; v Sloveniji pa je za enkrat še novost.





KAKŠNA NOVOST?


METAMERIČNA MASAŽA je edinstvena in še naprednejša tehnika akupresurne masaže. To je močan in globok tretma, ki blagodejno deluje na vezivna tkiva, stimulira živčni sistem in omogoča njegovo stimulacijo, uravnovešanje endokrinega sistema in notranjih organov, izboljša prekrvavitev in zmanjša bolečine.


Najbolj zanimivo pa je to, da človeka razume celostno. Maser z vlečenjem kože razbremeni in razmakne zlepljene plasti kože in tako učinkuje na živčni sistem po hrbtenici in drugje po telesu. S tem povzroči, da se ponovno vzpostavijo povezave med živčnim sistemom in organi. Vanje tako prodre več kisika, izboljša se prekrvavitev, prav tako pa tudi pretok energije skozi energijske kanale oz. meridiane.



OD KOŽE DO ČUSTEV


Koža je naš največji organ, zato bi bilo le logično, da pot do naših težav poiščemo preko nje. Ta vrsta akupresurne masaže deluje globoko na kožna in vezivna tkiva, preko teh na živčni sistem, še globje do organov in …v organih se skrivajo čustva. Pa smo prišli do pogosto nadležnega vzroka. Čustva, kdo bi si mislil?!


Čustva so energija, ki se premika in pretaka po našem polju in telesu. Ko ta energija nekje zastane in se začne nabirati pa lahko tam nastane blokada in bolezen.

Naši organi so prefinjeno povezani z določenimi čustvi in preko živčnih povezav, tudi vse do mišic in kože. Zanimivo je, da maser metamerične masaže lahko masira na primer predel vratu, sprostil pa bo bolečino v ledvenem delu hrbta in križu. Od tu je možna povezava z jetri in jezo, ki se lahko že več let nabira v njih. Dolgoročna negativna stanja pa so velikokrat vzrok kroničnih


bolezni. Zato jih je nujno potrebno zaznati in postopoma, nežno sproščati. Točno kako in kaj ve vsak posameznik zase, maser pa ga pri tem procesu vodi in išče namige v njegovem telesu. Masaža je neboleča in zelo nežna, a hkrati globoko efektivna.


Priporočljivo je, da se tretmaji metamerične masaže izvajajo najprej na tri do štiri dni po 60 minut, kasneje pa se intervali med njimi povečajo. Potrebna je postopna integracija, a vztrajno sproščanje fizičnega in čustvenega ter mentalnega telesa.


Ko se pri klientu ponovno vzpostavijo prekinjene povezave, se lažje odpre, prepozna svoja čustva in v telesu se vzpostavi ravnovesje. Počutimo se lažje, znamo prepoznati vzrok težav in bolečin ter jih z rednimi tretmaji tudi dolgoročno odpravljati.


METAMERIČNA MASAŽA DELUJE CELOSTNO IN POMAGA PRI


  • Mravljinčenju v rokah in dlaneh

  • Migrenah in glavobolih

  • Bolečih menstruacijah in hormonskim neravnovesjem

  • Motnjah spanja

  • Herniji

  • Napadih panike

  • Išjasu

  • Bolečinah v mišicah, napetosti in togosti

  • Napadih tesnobe in mentalnih boleznih


Naročite se lahko tukaj.







61 views0 comments

Komentáre


bottom of page